بررسی حرکات روند در شاخص سهام یا دیگر انواع دارایی میتواند مفید باشد، هرچند گرفتار برگشت شدن مطلوب هیچ معاملهگری که روند را دنبال میکند، نیست. برگشت زمانی اتفاق میافتد که جهت روند شاخص سهام یا دیگر انواع داراییها تغییر کند. اگر معاملهگر توانایی تشخیص سیگنالهای برگشت را داشته باشد، میتواند زمانی که شرایط به نظر مطلوب نمیرسد از معامله خارج شود. همچنین سیگنالهای برگشت میتوانند سبب آغاز یک معامله جدید شوند زیرا برگشت میتواند منجر به شروع یکروند جدید شود.
مارک فیشر در کتاب خود «معاملهگر منطقی» در مورد تکنیکهای تشخیص سقفها و کفهای بازار صحبت میکند. باوجوداینکه تکنیکهای فیشر همان هدفی را دنبال میکنند که الگوهای سر و شانه یا الگوهای سقف و کفهای دوقلو در اثر تأثیرگذار توماس بولکوسکی «دائرةالمعارف الگوهای نموداری»، تکنیکهای فیشر زودتر سیگنالها را ارسال میکنند و به سرمایهگذاران در مورد امکان تغییر جهت روند کنونی زودتر هشدار میدهند.
«رول سوشی» یکی از تکنیکهایی است که مارک فیشر در مورد آن صحبت میکند. باوجوداینکه این تکنیک ربطی به غذا ندارد، اما چون هنگام صرف ناهار زمانی که بسیاری از معامله گران در مورد تنظیمات بازار صحبت میکردند، به ذهن رسید، اینگونه نامیده شد.
الگوی برگشت رول سوشی:
فیشر الگوی رول سوشی را اینگونه تعریف میکند؛ توالی ده میله(bar) را گویند بهگونهای که 5 میله اول (میلههای داخلی) در رنج کوچکی از سقفها و کفها محصورشدهاند و پنج میله بعدی (میلههای خارجی)، پنج میله قبلی را با سقف بالاتر و کف پایینتر در برمیگیرند. این الگو به الگوی پوششی بیریش یا بولیش شبیه است، با این تفاوت که بهجای اینکه از دو میله تشکیلشده باشد، از چندین میله تشکیلشده است.
زمانی که الگوی رول سوشی در یکروند نزولی پدیدار میشود هشداری از امکان برگشت روند را میدهد و فرصت خرید یا خروج از پوزیشن فروش را فراهم میکند. اگر الگوی رول سوشی در یکروند صعودی شکل گیرد، معاملهگر میتواند پوزیشن خرید را بفروشد یا وارد پوزیشن فروش شود.
ادامه مطلب...